Súťažný poriadok - striedanie hráča

05.01.2014 19:23

 

4.3.6.1.5. STRIEDANIE HRÁČA  (Súťažný poriadok)

4.3.6.1.5.1.   Striedanie hráča  v stretnutí družstiev sa môže realizovať  najskôr po  odohraní  štvorhry, resp.  štvorhier   a  prvej série dvojhier . 

4.3.6.1.5.2.   Striedanie je možné len jedenkrát  počas stretnutia. Po vystriedaní  musí nový  hráč dohrať stretnutie na pozícii  striedaného hráča. 

4.3.6.1.6.      Zostava družstva sa nahlasuje vždy úplná. Nemožno napríklad až po odohraní štvorhry nahlásiť hráčov pre dvojhry.

Hráča nemožno vystriedať ak bol hlavným rozhodcom vylúčený zo stretnutia v súlade s pravidlami (hrubé nešportové správanie, 2x vylúčený v individuálnych zápasoch)

 

Striedanie hráča: 

Striedať hráča (hráčku) po štvorhrách a prvej sérii dvojhier je možné pred každým zápasom, pričom nikde dopredu netreba uviesť kto môže striedať. Striedať môžu všetci hráči, ktorí sú na súpiske pre danú súťaž. Vyskytujú sa naďalej nesprávne názory, že vystriedať hráča je možné iba po ukončení štvorhier a prvého kola dvojhier a iba po odohratí ďalšieho kola (po 4 zápasoch).  Vystriedať hráča je možné vždy pred začiatkom ktoréhokoľvek zápasu     a je to potrebné pred nastúpením hráča na zápas oznámiť hlavnému rozhodcovi.

Ako vieme u nás (ObSTZ Martin) platí dohoda o striedaní aj druhého hráča, ale až v čase keď je o výsledku rozhodnuté (súper dosiahol 10 bod) a súper so striedaním druhého hráča súhlasí!!!