Vyjadrenie KSTZ Žilina - postup do 4. ligy západ

04.06.2023 21:04

Dňa 2.6.2023 bol na zasadnutí VV KSTZ Žilina prejednávaný postup družstva KST ZŠ Turčianske Teplice "C" z 5. ligy ObSTZ Martin do 4. ligy západ riadenej KSTZ Žilina. Družstvo KST ZŠ Turčianske Teplice "C" obsadilo v 5. lige ObSTZ Martin 4. miesto, z ktorej prvé družstvo TJ Štart Priekopa odmietol priamy postup do vyššej súťaže. Rovnako sa k postupu do vyššej súťaže postavilo aj druhé družstvo STO OU Kláštor pod Znievom "B" a tretie družstvo Družstevník Dražkovce. Družstvá z druhého a tretieho miesta sa tak isto odmietli zúčastniť baráže do vyššej súťaže. Na zákalde uvedených skutočností sa VV KSTZ Žilina vyjadril k možnému postupu družstva KSTZ ZŠ Turčianske Teplice zo 4. miesta nasledovne:

KSTZ ZA v zmysle súťažného poriadku nebude akceptovať z OBSTZ Martin postupujúce mužstvo z  5. ligy, ktoré skončilo na 4. mieste do 4.ligy skupiny západ, pretože je to v rozpore so súťažným poriadkom, ako aj odsúhlaseným bodom postupy/zostupy konferenciou KSTZ ZA. 
Podla súťažného poriadku:
4.3.3.2.7. V prípade, že víťaz súťaže odmietne právo postupu do vyššej súťaže, toto právo postupu preberá ďalšie družstvo v poradí, maximálne však do 3.miesta. V prípade, že všetci toto právo odmietnu postupuje sa podľa bodu bodu 4.3.3.2.1. súťažného poriadku.
 
Na uvedenom zasadnutí VV KSTZ ZA odsúhlasil aj zoznam družstiev, ktoré majú právo štartu v súťažiach riadených KSTZ Žilina v súťažnom ročníku 2023/2024. Uvedený stav bol k 3.6.2023 bez zmien, ktoré majú družstvá v pláne vykonať (odstúpenie zo súťaže, prevod súťaže, zámena súťaže ap). Nezabudnite, že družstvá, ktoré majú právo štartu v súťažiach riadených KSTZ ZA do zmeny štatútu účastníka súťaží sa musia zúčastniť aj konferencie KSTZ Žilina, ktorá sa bude konať 16.6.2023 o 17:30 h v Ružomberku inak im hrozí pokuta za neúčasť na konferencii!!! Tu si môžete pozrieť zoznam družstiev s právom štartu v súťažiach riadených KSTZ Žilina ...Právo štartu KSTZ ZA pre 202324.pdf 

<div dir="auto" style="color: rgb(33, 33, 33); font-family: " segoe="" ui",="" "segoe="" wp",="" ui="" wpc",="" tahoma,="" arial,="" sans-serif;="" font-size:="" 15px;"="">